2016. aasta teatrifestival “Doonor on elupäästja”

19. märtsil katsusid koolinoored juba kuuendat aastat jõudu teatrifestivalil „Doonor on elupäästja“. Vene teatri lavalaudadel oli spetsiaalselt selleks päevaks sündinud omaloomingulised etendused viielt kooliteatritrupilt Käinast, Kuusalust ja Tallinnast.

Žürii koosseisus näitleja ja lavastaja Eero Spriit, näitleja Ene Järvis ning doonorluse- ja teatrihuvilised Oliver Lomp ja Helja Pärnpuu tunnistas tänavu võitjaks Kuusalu Gümnaasiumi sõnalis-tantsulise lavastusega “Doonor – riigikaitsja”. Žürii hinnangul oli tegu väga professionaalse lavastuse ja noorte näitlejate mänguga, kes jõuliselt ja emotsionaalselt  näidendi idee nii sõnas kui ka tantsus välja tõid ning puudutasid sügavalt kõiki pealtvaatajaid.

Teise koha pälvis tänavu Käina Kool näidendiga “Doonor on lahingus kangelane”, mille puhul žürii tõstis esile huvitavaid karaktereid, mõnusat hiidlastele omast huumorit ning laste mängu usutavust.

Kolmanda kohaga tunnustati Kadrioru Saksa Gümnaasiumi, kes esitas hea energia ning kiiduväärt ansamblimänguga näidendi “Pelikani lugu”.

Kõik osalised said kauni pelikaniga savisüdame ja muid toredaid meeneid ning võitjatrupp saab auhinnaks külastuse vabalt valitud Mandri-Eesti teatrisse.

Suur aitäh kõigile noortele ja andekatele näitlejatele ning kohtumiseni järgmistel festivalidel!